Кметове дават сигнали за корупция на Гешев

0
180
Снимка: МВР

Ако има добри контакти на местно ниво, към края на годината може проблемът с битовата престъпност да бъде на друго ниво“, заяви Гешев

Над 20 кметове на малки общини се срещнаха днес с главния прокурор Иван Гешев, за да го запознаят с множество сигнали за корупция, събирани през последните 7 месеца, по които сезираните органи на местно ниво не са предприели никакви действия, предаде Novini.бг.

Решихме да запознаем главния прокурор, тъй като той ни е последна надежда и защото всички органи, които сме запознали с тези сигнали, са безучастни, заяви председателят на Сдружението на малките общини и кмет на Калофер Румен Стоянов.

Кметовете на кметства се жалваха и че финансиране по различни проекти е възпрепятствано избирателно от общини. Гешев заяви, че корупцията и битовата престъпност са приоритет. „Те са голям проблем. За нас е важно да имаме контакти“, каза той пред журналисти. „Ако има добри контакти, към края на годината може проблемът с битовата престъпност да бъде на друго ниво“, заяви още Гешев.