Кметът на затъналия финансово Перник си вдигна заплатата от 2800 на 6000 лева

0
1090
Станислав Владимиров

Червеният Станислав Владимиров-Станката искаше 4800, но БСП му я увеличиха още с 1200 лева

Невероятен скандал избухна на днешната сесия на общинския съвет в Перник след като заплатата на червения кмет Станислав Владимиров-Станката бе увеличена драстично от 2800 лева на 6000 лева, съобщиха информирани.

За днешната сесия на общинския съвет е била внесена докладна от самия Владимиров с предложение заплатата му от 2800 лева да стане 4800 лева.

Заради тежкото финансово състояние на община Перник,с над 30 млн. лева задължения, предшествениците на Станката на поста са отказвали увеличение на заплатите си.

На всичко отгоре възнагражденията на работещите в общината масово са под 900 лв. , а уж заради коронавируса бюджетът не може да се изпълни и общинска администрация твърди, че изпълнението на бюджета е невъзможно.

Това обаче не попречи на Владимиров да поиска от съвета почти двойно увеличение на заплатата си.

Нещо повече. При дебата в икономическата комисия на местния парламент представителите на бсп предлагат промяна на решението, с което заплатата на Станислав Владимиров да не бъде 4800, а 6000 лева. С вдигането на възнаграждението на Станката скачат и тези на зам.-кметовете на общината. Така също и на председателя на Общинския съвет и на заместниците му. Всички общински съветници, 34 от 37, присъствали на сесията днес са подкрепили предложението за 6000 лева заплата на Владимиров. Против са само петима съветници от ГЕРБ. БСП, ВМРО, БДЦ и АБВ са подкрепили драстичното увеличение.

На всичкото отгоре по предложение на съветници от ГЕРБ в предишни заседания на местния парламент заплатите на всички съветници са намалени от 1400 на 700 лева. Като идеята е икономията от средства да отиде за инфраструктурата на града. Вместо това парите отиват за драстично увеличение на кметската заплата, коментират възмутени перничани.