Кметът на Петрич е в болница с коронавирус

0
18
Снимка: Pixabay

Общината отмени сватби, празненства и спортни прояви

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков е с положителен резултат за коронавирус, съобщиха късно снощи от местната администрация.

Изследването е направено с PCR тест. Бръчков е в добро общо състояние, но през нощта е бил под наблюдение в МБАЛ „Югозападна болница“ в Петрич. Очаква се днес да бъде изписан и да остане на домашно лечение.

Предстои да бъдат изпълнени инструкциите на Регионална здравна инспекция за последващи действия относно контактните лица.

„Призоваваме всички жители на община Петрич да спазват стриктно предписанията на здравните власти, за да се сведат до минимум рисковете от заразяване с Covid-19“, написаха още от община Петрич в официалния профил във Фейсбук.

От 21 октомври заради усложнената ситуация с разпространението на коронавируса в Благоевградско община Петрич също въведе допълнителни мерки. Отменят се масови прояви на открито и закрито, в това число сватби, кръщенета, празненства и състезания, пише „Труд“.

Отменят се футболни срещи в града и се затваря тренировъчният процес на двете спортни зали в Петрич. Затварят се и клубовете на пенсионера и на инвалида на територията на общината, а контролът по изпълнение на противоепидемичните мерки се засилва.