Консулът ни в Париж: Втори автобус връща у нас блокираните българи без PCR тест

0
32
Снимка: Pixabay

Преди да тръгнат, мярката не е била влязла в сила

Българите, които бяха блокирани късно снощи на границата между Германия с Франция, вече пътуват към България. Консулът ни в Париж Милена Узунова заяви пред bTV, че втори автобус е изпратен към 22 часа на границата с Франция и е взел около 13 българи, за да ги върне у нас.

Автобусът пътуваше от София за Франция, но на влизане в страната хората бяха спрени заради липса на PCR тестове и прекараха часове наред на границата.

По думите на Узунова сънародниците ни са били блокирани около 6 часа на границата, а изискването за теста е влязло в сила късно вечерта в петък. Пътниците са потеглили в събота сутринта и не е имало как да знаят, че има нови мерки, добави тя.

Преди пътуването от транспортната фирма няколко пъти им е било казано, че не им трябва тест, уточниха още вчера пък пред Нова телевизия пък част от пътниците. От полицията им обяснили, че това е ново изискване отпреди няколко часа и тези, които нямат тест, не могат да продължат. Тези, които имат, чакат останалите и е възможно скоро да им изтекат нужните часове.