Коронавирусът отнесе Димо от P.I.F.

0
73
Димо Стоянов Снимка: Марица

Твоята „Приказка“ тук свърши, но продължава горе, написа Ники Кънчев във фейсбук

Вокалистът и основател на известната българска група P.I.F. Димо Стоянов почина на 45-годишна възраст след дълга борба с COVID-19. Той беше в болница в тежко състояние.

В социалните мрежи бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, защото състоянието му е било тежко.

Още на 10 декември т.г. от групата информираха, че е намерен човек, който да дари кръв за музиканта, а състоянието му се е стабилизирало.

Въпреки това обаче 11 дни по-късно певецът не успя да надвие болестта.

Радио и тв водещият Ники Кънчев, който е известен меломан, написа прочувствени думи в профила си във фейсбук и разказа за последните си чатове с Димо от преди няколко дни.

„Само на 45. Супер несправедливо! От Ковид! Последното, което ми написа от болницата, беше: „Имам прекрасна жена, две прекрасни дъщери от тази жена. Две кучета на 10 голден и на 2 той пудел. Страхотни китари, пиана и микрофони. Имам всичко човек, от мен се иска да работя. Искам да ми дойдеш на гости да изслушаме някой албум, но на плоча. Имам си специално място“, сподели Ники Кънчев във фейсбук.

„Е приятелю любими, вече си на „специално място“. Пускай си каквото решиш с другите велики. Твоята „Приказка“ тук свърши, но продължава горе. Сбогом, Димо от „Пиф“ както те знаеха. Певец, актьор, пич, варненец. Душа човек. Сбогом, Димчо!“, завършва посланието на Ники Кънчев.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария.

От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков. През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.

Поклон пред паметта му!