Костадин Ангелов: Вярвайте на докторите за ваксините!

0
14
Проф. Костадин Ангелов

Радостни сме, че хората избраха да чуят гласа на науката, казва министърът

Радостни сме, че хората избраха да чуят гласа на науката и не се поддадоха на различен тип говорене, което е нелогично и дори вредно за здравето на българите.
Така че благодарение на ваксинираните ние ще изградим един здравен щит и ще успеем да се справим със заболяването. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов в Разлог, където откри лаборатория за PCR тестове в болницата в града.

Хората ще могат да избират ваксина тогава, когато всички фирми производителки започнат регулярно да доставят бройките, включително и да спазват датите, които са обещали.

Към момента изборът на ваксина се случва след информирано съгласие от личен лекар. Най-доброто решение може да бъде взето от лекаря. Аз съм лекар, взимам информирано решенията си. Не мога да си представя как пациент, който не може да разсъждава обективно, който не може да интерпретира правилно всички медицински данни, описани в характеристиките, би взел най-правилното решение. Затова вярвайте на докторите!

Всяка една от ваксините може да доведе до желания медицински резултат, а именно по-малко загубени човешки животи.

Общопрактикуващите лекари в малките населени места ще могат да разчитат на полицията за доставка на дози, уточни министърът.

„Има едно презапасяване на ваксини от центровете, което рефлектира в недостиг в по-големи населени места. Пренасочихме ваксини“, обяви още здравният министър.

От всяка една ваксина ще има толкова бройки, колкото са нужни, за да се ваксинират три милиона души, заяви още Ангелов.