Прокурорът Ангел Ангелов изгуби битката с ковид-19

0
189
Ангел Ангелов

Бившият окръжен прокурор на Бургас почина на 59 г. навръх Коледа

Бившият окръжен прокурор на Бургас Ангел Ангелов почина на 59-годишна възраст след тежки усложнения от ковид-19, съобщи Флагман.бг. От пресцентъра на държавното обвинение потвърдиха новината за кончината на един от най-добре подготвените прокурори в региона.

Ангел Ангелов е издъхнал навръх Коледа – 25 декември. Той бе диагностициран с коронавирус в края на ноември. На 20 декември състоянието му рязко се влоши, а 5 дни по-късно Ангел Ангелов загуби битката с болестта.

От Окръжната прокуратура в Бургас уточниха, че той е с 29-годишен юридически стаж. През 1995 г. постъпва на работа в Окръжен следствен отдел – Ямбол, където работи пет години. Кариерата му продължава в Районен съд – Ямбол.

В системата на прокуратурата постъпва през 1997 година, започвайки работа в Окръжна прокуратура – Ямбол, като през 1998 година оглавява прокуратурата. В началото на 2000 година постъпва на работа в Апелативна прокуратура – Бургас, където повече от четири години е бил зам. апелативен прокурор на Бургас.

Той бе административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, от 2004 до 2009 година.

Всички прокурори и служители от Окръжна, Апелативна и Районна прокуратура – Бургас изразяват скръбта си от загубата на дългогодишния си и уважаван колега, присъединявайки се към мъката на семейството на г-н Ангелов.