Кражба в парламента: БСП отмъкнали папката на Спас Гърневски от ГЕРБ

0
1512
столица
Спас Гърневски

Стигнало се до физически сблъсък между Маноил Манев и 6-има социалисти. Цялата държава окрадоха, минаха вече на канцеларски материали, коментира Гърневски

Парламентът влезе в криминалните хроники днес, след депутати от БСП откраднаха папката на Спас Гърневски от ГЕРБ по време на дебатите за поисканата оставка на Цвета Караянчева.

„В тази зала се краде“, обяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Младен Шишков.

И разказа следната случка: „Точно преди почивката, когато г-н Гърневски чакаше за изказване, г-н Стойнев (Драгомир Стойнев от БСП – бел.ред.) по най-непристоен начин взе неговата папка, която той подготвяше близо два часа. Неговата папка бе взета от Стойнев и бе връчена на Георги Гьоков. Ако това може да бъде считано за шега, последствията бяха много по-тежки! Г-н Гьоков тръгна да излиза от залата по най-непристоен начин. След което бе посрещнат от г-н Манев (Маноил Манев от ГЕРБ – бел. ред.), който поиска папката да бъде върната. Вместо това г-н Гьоков по най-безогледен начин започна да се възпротивява. Шест човека от БСП се нахвърлиха физически върху г-н Манев“.

„Има записи, всичко ще бъде изнесено в медиите. Това е дъното на колегите от БСП Колегите от БСП имат навика да крадат не само физическа, но и интелектуална собственост“, продължи още Шишков.

Антон Кутев от БСП го предупреди да внимава как представя информацията, защото и той самият бил тук и е снимал с телефона си. Можел да покаже много неща на медиите, разбра се от думите му. Изказването му пък още повече засили напрежението в пленарната зала. От управляващите се възмутиха, че Кутев заплашва с компромати.

„Цялата държава окрадоха, минаха вече на канцеларски материали, то друго не остана“, заяви пък самият Гърневски.

Депутатът защити Цвета Караянчева и обвини БСП в опит да използва дебата за свои партийни цели. „Долу ръцете от Цвета Караянчева, долу ръцете от Бойко Борисов и главния прокурор“, извика Гърневски.