Лекарите от болницата във Велинград подават колективна оставка

0
26
Снимка: Нова тв

Според тях в лечебното заведение е настъпил хаос с лечението на пациенти с коронавирус

Колективна оставка подават медиците от болницата във Велинград, предава NOVA. До напрежението се стигна, след като те поеха потока от болни от Доспат и Сърница, където бяха едни от последните огнища на заразени с коронавирус.

Има опасност близо 60 000 души от района на Велинград да останат без медицинска помощ.

Според медиците има хаос с лечението на пациенти с коронавирус. „Мотивът за колективната оставка е това, че искаме да бъдем чути от институциите и да им обясним какво изживяваме всеки ден. Това е единствената болница в района, която осъществява 24-часова спешна и неотложна медицинска помощ.

Едновременно с това лекуваме пациенти с COVID-19, имаме разкрити пет легла и пет – в инкубация. Но нямаме нито кадрови потенциал, нито условия за спазване на санитарно-хигиенните мерки”, заяви д-р Ванков.

Началникът на вътрешното отделение д-р Вакльова обясни, че в него има седем пациенти с доказана коронавирусна инфекция при капацитет пет. Още седем чакат резултат. „Отделила съм два екипа, които се грижат за тях денононощно. Вчера се оказа, че четирима души бяха положителни и бяха настанени в различни отделения”, допълни медикът.