Слави Трифонов: Аз напуснах властта и напускам възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт

0
225
Слави Трифонов

От френското предложение за РСМ става ясно, че Кирил Петков е водил друга политика, различна от тази на МВнР“, категоричен е лидерът на ИТН

Френското предложение за вдигане на ветото за започване на преговори за присъединяване на РСМ към ЕС е вече факт. И от него става ясно, че Кирил Петков е водил друга политика, различна от тази на МВнР. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в обръщение.

Във френското предложение за вдигане на ветото за започване на преговори на РС Македония за ЕС, което премиерът Кирил Петков внесе в Комисията по външна политика, се говори за „българско малцинство“. Това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в РСМ няма българско малцинство, а има българи.“, допълни той.

Трифонов посочи още, че в този документ също така се казва, че трябва да „пуснем РСМ да стартира преговорите, а ЕС и Франция ще гарантират, че Скопие ще изпълни после ангажиментите си към България, после ще приеме българите в Конституцията си като държавотворен народ и после ще приеме решенията от Договора за добросъседство от 2017 г.“

После, а гаранция, че после това ще се случи ще дадат Франция и ЕС. – т.е. гаранция Франция“, каза той.

Лидерът на ИТН отбеляза още „един абсурд“ във френското предложение свързан с така наречения македонски език.

Тъй като ние българите не приемаме съществуването на македонски език, защото такъв език няма, всички останали европейски държави ще го признаят. На нас ще ни признаят, че ние не го признаваме.“, заяви Трифонов.

По думите му това е „резултатът от двойнствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана премиер“.

Трифонов посочи, че именно това е една от основните причини, заради които е изтеглил министрите от правителството.

Малоумните внушения за мафия и корупция са едни нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков“, подчерта Слави Трифонов.

Кирил Петков иска да запази властта на всяка цена, коалиция между ГЕРБ, ДПС и ИТН няма и е невъзможна по принцип. Истината е такава и тя е най-силният щит против лъжите и измислиците“, категоричен беше лидерът на ИТН.

Слави Трифонов се обърна лично към Кирил Петков и Асен Василев, защото те явно не го познавали и не знаят, че той не се отказва.

Няма да се спра, всички депутати да вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз пак няма да се спра, на моя страна е справедливостта“, категорично заяви той.

Лидерът на „Има такъв народ“ коментира, че търговията с депутати е „страшна работа“.

Той заяви, че другата седмица ИТН ще заяви своята позиция по време на вота на недоверие с депутатите си, „колкото и да са те“.

Търговията с депутати през последните дни е толкова унизителна и срамна работа и показва само едно, че Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена“, заяви Трифонов.

Той припомни, че думата мафия означава срастване на организираната престъпност с държавната власт.

Как да има мафия, когато нямаш власт? Аз напуснах властта и напускам възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт. Как да се корумпираш, когато нямаш откъде да вземаш?“, подчерта Трифонов.