Борисов: Ако нямаме 80 депутати, няма да съм премиер /видео/

0
152
Бойко Борисов Снимка и видео: фейсбук

Срамота е да съм заедно с Денков на един плакат, казва лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира казуса с билборда, на който стои неговият лик заедно с този на Пеевски и Денков. Централната избирателна комисия определи плаката като незаконен, нареди незабавно областните управители да го свалят и постанови, че ще има глоба.

„Срамота е да съм с него на билборд, той ще се рекламира, а това е антиреклама. Искам да ме няма до теб“, коментира в Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това е слабост, безизходица да лепиш плакати. Майка ми беше учителка и казваше, че имената на глупците стоят по стените. Затова и на моята партия не давам да ме слагат. И вместо Денков трябваше да е Кирил Петков, нали той е лидер на ПП. Ние управлявахме заедно, бяхме сглобка“, заяви Борисов.

„Аз не съм ходил в нито един кабинет, но всички идваха в моя – поединично, по двойки, на групи. Всеки ден, разказа той за деветте си месеца управление с ПП-ДБ, а за Денков каза, че е бил „назначен“ за премиер.

„Толкова съм пътувал, че не искам да видя самолет. В пъти съм бил на камината в Белия дом. От Версай до Берлин няма замък в Европа, в който да не съм бил. А в Лондон имам пътека. Колегите се гневят. Това е слабост да лепиш плакати. Аз не давам да ме слагат по плакати. Бранехме ги, когато искаха да ги бият. „Възраждане“ ги бяха наобиколили, а те стояха като мишлета“, поясни той.

„7 милиарда са усвоили. Къде са тези инвестиции?“, попита Борисов.

„Ужасно състояние, безотговорно е това, което ще стане. България да остане пак в нестабилност, без правителства и в цикъл от избори. Те отсега казват Борисов да ни оправи бакиите Ако нямаме 80 депутата, аз няма да съм премиер. Тези, които сме отговорни, ще ни сочат сякаш сме жадни за власт. Хубаво е да си опозиция, само стоиш и да намираш кусури. Това ли е политическата класа?“, заяви още лидерът на ГЕРБ./Tribune