Борисов: Защо когато гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов, Кирил и Асен ги няма (Видео)

0
91
Борисов с ПГ на ГЕРБ
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Как прокуратурата си затвори очите за документите с невярно съдържание на Кирил Петков. Или неявяването в съда като свидетел на Бойко Рашков, попита Десислава Атанасова

Борисов събра партията на спешна среща днес за отчет на изминалата седмица в парламента.

„Как прокуратурата си затвори очите за документите с невярно съдържание на Кирил Петков. Или неявяването в съда като свидетел на Бойко Рашков. Как да разчитаме, че няма развитие по „Джемкорп“, каза при откриването на срещата Десислава Атанасова.

Какъв факт е това, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма в залата. Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета. И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече. Как докато са Промяната бензинът е по-скъп, като паднаха власт и цената е по-ниска. Вие искахте децата да вкарате в затвора, че не ви дават да крадете“, коментира Борисов.

ГЕРБ/СДС

Водещи изпадат в истерия и правят Делян Добрев виновен, че Кирил и Асен не са в зала. Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета. И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече. Как докато са „Промяната“ бензинът е по-скъп, като паднаха от власт и цената е по-ниска“, посочи Борисов.

Ето ги мнозинствата. Десислава Атанасова ми казва притеснителни неща. Дори в САЩ мине, не мине ден, намерят секретни документи. Едни сменили посоката, други пътя, но факт. Тука има доказани неща. В Щатите може Байдън, Тръмп подред да ги карат, тук не, пазим ги“, каза лидерът на ГЕРБ.

Бензинът вече е с лев по-скъп. Колкото по-свирепа става войната в Украйна, светът влиза в този конфликт, в България газът пада. Някой му дал опорка „кървавото петно“. Абе, ей, вие обрахте държавата за няколко месеца. По лев на месец са милиарди левове в полза на Путин. Мерси, Деляне, че четете и ги доказвате тия работи“, каза още Борисов.

Бе вие искахте децата да вкарате в затвора затова, че не ви дават да крадете бе. Като ги няма Кирил и Асен какво стана с цените? Оправдание война вече няма!“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Вчера гледах Георг в „Панорама“. Той добре се справи“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Борисов коментира и цитат от изказване на Минчев, че България е изнасяла оръжие за Украйна още преди решението на НС.

Защо не го приехте тогава, като сте го знаели. Така само печелят посредници, а не ние. Защо не дарихме и да сме там, където са всички бели държави и да осъдим този режим на Путин с действията си. Или тогава вие сте лъгали, или Корнелия Нинова“, категоричен бе Борисов.

Нинова в парламента отрече да е знаела за подобно нещо. Сиреч вижте борбата за министерските кресла какво вади“, отбеляза той.

Убеден съм, че всички тези неща ще станат ясни. За съжаление войната там се усложнява, все повече страни се замесват и нищо не показва, че това ще спре“, коментира още Борисов по повод войната в Украйна.

По отношение на закона за безплатните учебници, Борисов подчерта, че е важно и какви нови ще бъдат приети като даде пример с информатиката. „Защото света се променя бързо и е важно училищата да бъдат гъвкави“, отбеляза той.

Той поздрави депутатите и за синята карта, което е важно за работодателите.

Мисля, че те от неумения, от жаждата за власт и скъпоплатени пиари изострят отношенията между РС Македония и България. Ние настояваме виновните за жестокия побой над Християн да бъдат намерени. Тук обаче виждам опит отново Северна Македония да се върне към руското влияние, целенасочено се прави много активно. Много е важно Северна Македония и Албания да са в ЕС. Когато е трябвало да се промени Конституцията в РСМ, нашият премиер заедно с „Еконта“ хвъркаха със самолет. Но месеци наред не бяха обеди, вечери, работни групи, магистрали, жп линии…“, възмути се Борисов.

Дойде премиерът им тук в тази зала. Казах му: „Колега тръгвате по плоскост, която няма да ви доведе доникъде. Защитете българите, защитете ги. Много добре знаеш, че строите магистрали към Белград и Тирана, а не за България. Няма да направите нищо, защото важните теми ги заметохте под килима. Ще дойдат президентските избори, Стево ще се кандидатира и накрая ще попаднете в лапите на Русия“, припомни Борисов и продължи:

Той ме уверяваше, че всичко е наред и премиера му обещал, че всичко ще е наред, самолетът щял да лети. Ама той литна един път и до там“, възмути се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че времето е проспано от Кирил Петков. „Евтина опаковка, като най-големия наивник са го преметнали. Сега от Слави Трифонов разбираме, че неговата външна министърка не е знаела. Корнелия не знае, че изнасяме оръжия за Украйна, Трифонов не знае за други неща. Ако крайният успех беше добър, ще кажем браво. А той ни вкара и ни задъни в процеси, които тепърва ще назряват, защото някой много иска България да наложи вето. Един такъв акт, на пребит българин, настройва обществото и устройва Путин и неговите планове за Балканите“, смята Борисов.

Той заръча на депутатите си да проверят казуса с подадените оставки за корупция в Украйна и каква е причината. Като един от скандалите е бил, че в хранителните магазини е в пъти по-евтино от това, което е за армията.

Знаете ли решението на МС какво да дарим на Украйна от сряда – цял генератор 5 киловата, 529 хиляди литра вода, 24 тона кисели краставици, зелен фасул, паприкаш, капия. Не отричаме, че хората имат нужда от храна, но решението на Народното събрание е съвсем друго и ми напомня за това как, когато Кулеба обикаляше тук и искаше оръжия, те му казваха, че ще дадат бронирани жилетки. Той казваше, че тогава ще умрат защитени, а сега вероятно ще умрат нахранени“, коментира от своя страна Христо Гаджев.