Лекарката отхвърли обвиненията на родителите на починалото 3-годишно дете: Не е имало забавяне

0
62
Д-р Елена Георгиева отрича да има забавяне от страна на педиатричната болница по случая с 3-годишното момченце.

Предложихме им да бъде настанено в две други болници, но те отказаха, казва д-р Елена Георгиева

Д-р Елена Георгиева опроверга родителите на починалото 3-годишно момче, че е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев”. Заради трагедията с малкото дете здравното министерство разпореди проверка в три болници, а прокуратурата образува досъдебно производство.

Д-р Елена Георгиева е категорична, че детето е чакало 30 минути – време, в което състоянието му не е било тежко. „В 1.30 часа ми бяха представени документите, в 2 часа детето бе прието. В този половин час установих, че става дума за дете, което има нужда от болнично лечение, но не от интензивно болнично лечение”, каза д-р Георгиева пред bTV.

„Предложихме на родителите да бъдат хоспитализирани или в болница „Св. София”, която е на 3 минути път, или в Александровска болница. Те категорично отказаха”, добави тя. „Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност”, посочи още медикът. Лекарката каза още, че според нея не е имало забавяне в лечението на детенцето.