Майката на обвинения за убийството на Милен Цветков не знаела, че синът й взема наркотици

0
92
Десислава Николова Снимка: 24 часа

Говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч, посочи адвокат Константин Симеонов

Майката на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, не е знаела, че той взема наркотици, заяви пред bTV адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Десислава Николова.

По думите му катастрофата с Милен Цветков е тежък пътен инцидент, който заради личността на пострадалия, се преекспонира в обществото. „Говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч“, посочи Симеонов.

Той уточни, че неговата клиентка се намира у дома си, а размерът на гаранцията от 100 хил. лв. е обжалван.

Адвокат Симеонов обясни, че колата, която Кристиан шофира при инцидента с Милен Цветков, е собственост на фирма, чийто собственик е Николова. Според него обаче не може да се говори за убийство и екзекуция, защото трябва да има пряк умисъл. „Не коментирам нарушенията на правилата. Това е факт. Обстоятелствата ще ги установи съдът“, подчерта той.

„Кристиан има собствен автомобил и каква е причината да вземе служебния автомобил на майка си – все още не е установено. Колата е била в двора на къщата, в която живеят. Ключовете също са били там“, добави адвокатът.

Той посочи, че майката на Кристиан е заминала за страната с личния си автомобил и не е знаела, че синът ѝ ще вземе фаталното „Ауди““. Доказателство за това, че тя е била извън София, са декларациите, които е дала на КПП.

„Никой не се поинтересува, когато е станал инцидентът, къде е талонът на колата – в чантата на г-жа Николова и е бил извън София. Обвинението на моята клиентка е отговор на общественото мнение, което се разигра“, смята адвокатът.

Симеонов уточни, че майката и синът не са имали среща след катастрофата на 19 април. Видели са се веднъж в съда, когато е имало разпит на свидетел по скайп.