Мария Габриел: Днес повече отвсякога имаме нужда да отправим силно послание да пазим околната среда

0
14
Мария Габриел

Българският еврокомисар подкрепи кампанията за купуване на живи елхи

Днес повече отвсякога имаме нужда всички заедно да отправим силно послание да пазим околната среда. Това каза българският еврокомисар Мария Габриел на старта на благотворителната кампания за закупуване на живи елхи под надслов „Посади надежда“, предаде Агенция „Фокус“. Габриел си пожела горите на надеждата, които ще бъдат създадени след засаждането на продадените в кампанията елхи напролет, да са символ на това как нашето поколение има грижа не само да предвижда бъдещето, а най-напред да го прави възможно за децата ни.

„За тези, които ще се включат в кампанията, една много топла мисъл за това, че да сбъднеш мечта, да дариш живот, да се погрижиш за следващото поколение е наша обща отговорност“, добави еврокомисарят.

Тя благодари на министъра на земеделието Десислава Танева, на председателя на Фондация „Искам бебе“ и на всички други участници в инициативата „Посади надежда“.

„За мен е истинска чест да се присъединя към нея и да изразя силната си подкрепа, защото тази кампания изпраща две много силни послания за това, че науката дава живот, че наука и надежда вървят ръка за ръка. Аз си пожелавам с тази кампания наистина да направим така, че много надежди и мечти за най-скъпото в живота – новороденото, това, което виждаме като въплъщение на бъдещето, да се случи и сбъдне на максимален брой семейства“, допълни Габриел.

Според българския еврокомисар тази кампания има и много силно послание за опазване на околната среда.

„Тази седмица ЕК ще публикува първата си комуникация по отношение на зеления пакт“, припомни Мария Габриел.