Мария Габриел: Това е първа загуба за невидимия ни опонент и втора за неговия ментор

0
839
Мария Габриел

Искам да благодаря на всички българи, които ни дадоха прошка, обяви тя

Имахме един невидим опонент, който не пропускаше да преналее гласове към партията, която го издигна за кандидат. Това е първа негова загуба и втора на неговия ментор. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ водачът на листата на партията Мария Габриел.

Зад всяка своя дума заставам с работата си и това показахме целия отбор в тази кампания. Борисов каза, че има един ден за прошка. Искам да благодаря на всички българи, които днес ни я дадоха”, каза още Габриел. Тя благодари на колегите си от СДС и на техните структури, както и на десните формации, с които ГЕРБ е имала споразумение за тези избори. „Искам да благодаря на участниците в тези евроизбори, които не се поддадоха на антикампанията. Показахме, че в България не вярваме на фалш, че можеш да получиш подкрепа в следствие конкретни резултати, не фалшиви новини. Кампанията ни беше положителна. От утре кампанията ни означава обединени да отстояваме България такава, каквато искаме да я видим, каквато ние сме я градили от ГЕРБ и СДС”, заяви тя.

Българите показаха, че не можеш да правиш кампания с фалшиви новини и нереалистични обещания”, подчерта Габриел. „Ще бъде направен анализ с изводи и той ще бъде представен от лидера Борисов. Да си дадем време до вторник. Да получим отговорите от този, който единствен ги има”, призова водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите.