Министър Вълчев: Осигурена е бърза връзка между училищата и РЗИ при коронавирус

0
8
Снимка: Монитор

Ако ученик е с положителна проба, съответната паралелка се карантинира, обясни той

По протокол при установена зараза директорите на училища трябва да се свържат със служителите на регионалните здравни инспекции /РЗИ/ по места, където има възможни огнища или възникнали такива. Телефоните, които са оставени, са достъпни за всички, съобщи просветният министър Красимир Вълчев. Той и колегата муКостадин Ангелов дадоха подробности как ще действат училищата у нас при разпространение на коронавируса

Понякога има проблем с връзката на директорите с регионалните здравни инспекции, затова миналата седмица беше проведена работна среща, за да се осигури бърза връзка. Вече има бърза връзка, има чат групи, имат бърза връзка през регионалните управления по образованието. В движение усъвършенстваме организацията, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той обясни, че ако ученик е с положителна проба за коронавирус, съответната паралелка се карантинира. Епидемиологът трябва да дойде и да направи допълнителен анализ на епидемичната среда. Но поне що се отнася до паралелката, там няма място за двоумене, посочи образователният министър.