Министър към депутатите: Какъв пример давате, като сте без маски в залата?

0
77
Костадин Ангелов Снимка: Dnes.bg

Носенето на маски е задължително на закрити места, припомни Костадин Ангелов

Здравният министър Костадин Ангелов упрекна депутатите, че не носят маски в пленарната зала. Това стана след критики от страна на депутата от БСП Георги Михайлов за организацията на занятията в училищата в условия на пандемия, съобщи Ахеялфжл

„Какъв разум и грижа показваме, когато половината от депутатите стоят без маска в затворено пространство. Това е важен пример за всички, които ни гледат по телевизията и за учениците също“, скочи Ангелов по време на парламентарния контрол.

Министърът трябваше да отговори на депутати от левицата, които настояваха да им разясни дали и парламентът попада сред местата с ограничителни мерки в заповедта на предшественика му Кирил Ананиев. Ангелов обясни, че носенето на маски е задължително на закрити места.

„Какво в заповедта на министъра на здравеопазването не е ясно за носенето на маска l закрито пространство, смятам, че ние тук даваме пример. Ако депутатите, които не са лекариq не го разбират, вие го знаете много добре и аз не мога да разбера кои лекарски аргументи ни дават право да ходим без маска в затворено пространство“, обърна се Ангелов към Михайлов.