Миню Стайков започнал да се депресира в ареста

0
35
Миню Стайков

Прокуратурата твърди, че шефът на „Винпром Карнобат“ опитвал да оказва натиск върху свидетели. Съдът го остави зад решетките

Апелативният специализиран съд отново остави бизнесмена Миню Стайков в ареста, съобщават от „24 часа“.

Той настоява да бъде освободен, за да се лекува. По думи на адвоката му психиатричното изследване на Стайков е показало, че той се влошава и проявява симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. По тази причина защитата поиска специална експертиза, която да установи дали той може да продължи да стои в ареста, където е вече над година. Съдът обаче не уважи искането.

Прокуратурата твърди, че Стайков опитвал да оказва натиск върху свидетели, за да не говорят по разследването.

В съдебната зала стана ясно, че разследването срещу бизнесмена е удължено с още два месеца и ще продължи до средата на септември. Същевременно вчера на Стайков са били предявени по-прецизни обвинения и са били проведени още разпити. Според съда Стайков може да извърши ново престъпление. Решението му е окончателно.

Собственикът на „Винпром – Карнобат“ е обвинен като шеф на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и злоупотреби с еврофондове.