Министерството на финансите опроверга Асен Василев: Партньорски служби не са искали промяна в ръководството на митниците

0
200
Асен Василев

Тошко Йорданов извади документ, че арестуваната шефка на агенцията Петя Банкова е назначена от Василев

В МФ постъпи въпрос дали има информация партньорски служби да са искали промяна в ръководството на Агенция Митници. Такава официална информация няма и не са регистрирани посещения в сградата на министерството”. Това заяви служебният финансов министър Людмила Петкова по време на изслушване във временната комисия за разследване на дейността в агенцията “Митници” и евентуалната връзка с Асен Василев.

Припомняме, че бившият финансов министър Асен Василев обяви, че рокадите в Митниците се правят по препоръка на партньорски служби.

„Агенция Митници също потвърждава тази информация-партньорски служби не са искали промяна в ръководството”, уточни служебният финансов министър.

Петкова обясни, че е проверила цялата документация, но няма информация за проведени срещи във министерството на финансите със считаните за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови.

Служебният финансов министър обясни, че директорът на агенция „Митници“ и заместниците му се назначават с одобрение от министъра на финансите. „Останалите назначения не се съгласуват с финансовия министър”, коментира Петкова.

Председателят на комисията Тошко Йорданов заяви, че разполага с документ, който ясно показва, че Банкова е назначена от Асен Василев.