Наказаха 20-годишна медицинска сестра, водила битката с коронавируса по бельо

0
1928
Колегите и пациентите защитават сестрата. Снимки: туитър

Защо я наказват? Трябва да я наградят. Виждайки тази гледка, на никого не му се искаше да умре, казва пациент в отделението за лечение на заразени с COVID-19

20-годишна медицинска сестра в болницата в Тула, Русия, която носела само бельо под прозрачния защитен костюм в мъжко отделение за лечение на заразени с коронавируса, била дисциплинарно наказана и отстранена временно от работа, пише в. „Сън”.

Анонимен колега на дисциплинарно наказаната сестра сподели, че в непромокаемия винилов костюм е наистина „непоносимо горещо” и разбира напълно колежката си.

Въпреки че не е имало оплаквания на пациентите от „аморалното облекло” на сестрата, началниците на болници са я наказали дисциплинарно за „неспазване на изискванията за медицинско облекло“. Не се уточнява каква точно е дисциплинарната мярка.

„Поне някой има чувство за хумор в тази мрачна, мрачна реалност“, каза Сергей Ратников, пациент в отделението.

Лекар в същото отделение, пожелал анонимност сподели: „Добре направено, тя повдигна настроението на пациентите.“ А пациентът Валери Капнин пита: „Защо да наказват медицинската сестра? Трябва да я наградят. Виждайки тази гледка на никой не му се искаше да умре”.

Към днешна дата в Русия са регистрирани приблизително 309 000 случая на COVID-19 и почти 3000 смъртни случая.