Нападение с нож в църква в Ница, има убити и ранени

0
16
Снимка: туитър

Инцидентът е станал днес около 9 ч местно време

Мъж нападна с нож хората, намиращи се в църквата Норт Дам във френския град Ница, съобщи тв каналът BFMTV. Инцидентът е станал около 9 ч местно време. По предварителна информация трима души са убити, няколко са ранени.

Кметът на Ница съобщи, че нападателят е задържан.

По първоначална информация нападателят е започнал да намушква хората с нож, били се чули и изстрели. Според някои медии възрастен човек е бил обезглавен. Съобщава се, че при нападението е убита и жена.

Някои информации сочат, че в атаката са участвали двама души, като единият е избягал.

Нападението идва малко след убийството на френския учител Самуел Пати. Той беше убит, защото показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед.

След убийството на Пати френските власти, подкрепени от много обикновени граждани, бяха категорични, че карикатурите могат да бъдат показвани. Те бяха препечатани в повечето френски медии, което предизвика гняв в мюсюлманския свят. Това доведе до обвинения срещу френския президент Еманюел Макрон, че преследва антиислямистка цел.

Все още не е ясно дали атаката в Ница е свързана по някакъв начин с Пати, но френските власти от дни предупреждават, че е вероятно да има нови терористични нападения.