Националният съвет на БСП опроверга пресцентъра на… БСП

0
96
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

За пореден път пресцентърът на партията вкарвал в заблуждение хора и медии

Националният съвет на БСП публикува опровержение на новина от пресцентъра на партията.

Става въпрос за съобщението: „Нинова с организационна реформа за децентрализация в БСП“. Централно място в реформата заемала концепцията на соцлидерката Корнелия Нинова, че партията трябва е максимално близо до своите членове. За целта се назначавали 31 координатори, които да отговарят за всеки от избирателните райони в страната. Те заемат новите си работни места в съответните региони, а не в централата на партията. За сметка на това в централата на БСП в столицата щатът се намалява и оставали шестима организатори, които ще отговарят за 6-те района за планиране, съобщи по-рано днес пресцентърът.

Ето какво казват от Националния съвет на „червените“:

Днес от пресцентъра на НС на БСП беше пуснато съобщение до медиите, в което има няколко неточности, на които трябва да се обърне внимание. За пореден път изпадаме в ситуация, в която пресцентърът на партията вкарва в заблуждение хора и медии, които не са запознати в детайли с организацията и историята на БСП, както и се дава повод да бъде атакувано ръководството, че разпространява информация, която не е истина.

Структурата на партията се регламентира от Устава на БСП и не е променяна нито в приетия устав през 2008, нито в този от 2017 г. 2006-а година е първата, в която в БСП се назначават областни координатори. Тези хора винаги са били на терен в съответните области и не са били ситуирани „в централата“ на БСП.

Областните координатори са били част от т. нар. апарат още под ръководството на Сергей Станишев. За периода 2013-2014 областните координатори бяха 29 на брой, а през 2015 под ръководството на Михаил Миков станаха 31.

През месец август 2019 година под ръководството на Корнелия Нинова бяха съкратени всички областни координатори.

Обезпокоителен е начинът, по който е поднесена информацията и по повод възрастта на областните координатори. Подчертаването, че това са „млади хора“, дава повод за поредно разделение на „млади“ и „стари“ в БСП, което е изключително нездравословно за партията, особено в последните години.

Отново пресцентъра на левицата в стремежа си да придаде ПР-ефект става източник на разделение и подаване на некоректна информация.

До този момент няма изпратени нито длъжностна характеристика, нито критерии за подбор за тези позиции. На членовете на НС на БСП не е предоставена информация за назначението областни координатори – няма информация кои са те, с какво образование, каква възраст и пр.