На днешния ден комунистическите палачи убиха сина на Райна Княгиня

0
441
Снимка: фейсбук

Владимир Дипчев, участник в трите войни за национално обединение, кавалер на три ордена за храброст, е ликвидиран като „враг на народа“

На днешния ден 10.10.1944 г е убит на път за работа от комунистически терористи подполковник Владимир Дипчев. Синът на Райна (княгиня) Попгеоргиева, участник в трите войни за национално обединение, кавалер на три ордена за храброст, е ликвидиран като „враг на народа“.
Синът му Христо Дипчев – офицер, е въдворен от комунистическата власт в концлагера Богданов дол. А внукът Владимир (правнук на Райна княгиня) завършва с отличие инженерство, но го уволняват от завода на третия ден след постъпването, тъй като досието върви по петите му.
Четири от нейните общо пет деца стават ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТЕРОР след преврата на 9.09.1944г. и ОКУПАЦИЯТА на България от Червената армия ПОРОБИТЕЛ.
Така комунистите със завидна последователност и методична жестокост успяват да затрият рода на Райна княгиня, постижение, с което дори османските турци не могат да се похвалят. Една “патриотична“ постъпка на българските комунисти, истински национални предатели и вечни ВРАГОВЕ на България.
Янко Гочев
– – – – –
Текстът е публикуван във фейсбук профила на Eli Elias