Нелегалната фабрика за цигари – шумоизолирана, с тъмни прозорци, генератор и спални за работниците /видео/

0
85
Снимки: ПРБ

Двама са задържани, трима се издирват

В строга конспиративност е работела нелегалната фабрика за цигари в пловдивското село Желязно. В нея били осигурени битови условия за работниците – спални и сервизни помещения. Сградата е шумоизолирана и със затъмнени прозорци. В отделно помещение е поставен локален генератор, съобщиха от прокуратурата.

При рутинна проверка на служител на ОД на МВР – Пловдив, на 7 октомври 2020 г. е разкрито модерно оборудвано помещение, подготвяно за пълния цикъл на производство на цигари „Марлборо“. Цехът се е намирал в бивш стопански двор в края на селото.

При извършения първоначален оглед е установено, че откритите машини, монтирани в поточна линия, са нови и от най-висок клас. Във фабриката е имало обособено и специално помещение за предварителна обработка и рязане на тютюн. Установени са множество кашони с надпис „Филтър“, картонени изрезки за цигари „Марлборо“, листове за опаковки, коркофан, ципер, тютюн и др.

В Районна прокуратура – Пловдив, е образувано досъдебно производство по случая. Един човек е задържан, предстои задържането на втори, като двамата са съпричастни в подготовката на нелегалното производство на цигари. Други трима са обявени за общодържавно издирване от органите на МВР.

Продължават да се извършват огледи, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени съответните експертизи.

Днес незаконната фабрика за производство на цигари в с. Желязно бе посетена от главния прокурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. На мястото бяха и Тодор Деянов, апелативен прокурор на Пловдив, Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, и Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР – Пловдив.