Не, това не е протест, а шайка гамени край хора, които си мислят, че нещо се променя с насилие и малко пиар /видео/

0
206
Снимка: Нова тв

Видео показва: жената кара крайно внимателно и просто се опитва да измъкне семейството си край пияни и агресивни хора

Виктор Димчев

Виктор Димчев, фейсбук

Докато част от записите изчезват, вероятно неудобни, се появяват нови, като този.

На него ЯСНО се вижда, че белия автомобил на зъболекарката се опитва да премине, като на практика хора пред него няма, освен онези, които ритат, блъскат, трошат бялата кола, плюс онези, които са се качили върху капака и сипят закани.

Това не е блокада, нито обсада, а гражданин, приклещен от малка група хора – десетки хора – които са се припознали като полицаи, съдии, прокурори, социални, главатари, кметове и прочее, на едно софийско кръстовище.

Разбира се, платените партийни тролове ще ви кажат, че жената гази тълпата. Разбира се, ще ви убеждават, че е нечовешко да караш край хора, които протестират. Разбира се, това е подготвена провокация от МВР. Разбира се.

Пред колата блокада обаче няма. Жената кара крайно внимателно и просто се опитва да измъкне семейството си край шайка пияни и агресивни хора.

Във въздуха на краткия клип хвърчат отломки – от бялата тойота и от онова, което до онази вечер наричахме мирен протест.

Не, това не е протест, това са шайка гамени край хора, които си мислят, че нещо се променя с насилие и малко политически ПР.

Авторът е фотограф и тв процудент.