Никакви протести няма да свършат работа, докато са водени от дребни безличия

0
1797
Ренета Инджова

Недоволни от съдбата си на комфортни безделници с несправедливо прекратен безкраен мандат

Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Поредната чиновничка на Бойко Борисов – „принципно“ застанала срещу него… Заедно с посланици и високи пратеници, търкали скъпи столове в ООН, в НАТО, в приятни банки и безсмислени високи административни постове. Инджова по-конкретно беше шеф на Статистическия институт – и я отстраниха както отвсякъде другаде.

Никакви протести няма да свършат работа за реформиране на българската държава докато са водени от дребни безличия, недоволни от съдбата си на комфортни безделници с несправедливо прекратен безкраен мандат.

Българската политика е пълна с „костинбродски“ калинки и от двата пола, които „водят“ по нещо или някого – я партийка, я движение, я коалиционен комитет. Най-захлюпените са „експерти“ по нещо. Мафията харесва това. Мафията често финансира това. Мафията удобно съжителства с безкрайните производни на Кире Либерало, на царедворци, на „дисиденти“ лишени от стремглава партийна кариера поради превратности на съдбата (напр. – кражба на членски внос), на абонирани за чиновнически привилегии „борци за свобода и демокрация“.

Нищо лично нямам против Инджова – доколкото си спомням, беше приличен служебен премиер преди много години. Когато очевидно реши, че й дължат всякакви други „служебни“ благини. Българската политика е дребнава и озлобена на дребно. Партизанска и безочлива от самото си начало през 80-те години на 19 век. Дребни хора правят дребна политика. И все около кацата с меда…