Нинова обидена, че протестърите отсвирили БСП

0
323
Корнелия Нинова и Елена Йончева

Соцлидерката критикува „Да, България“ и „Отровното трио“, че нямат план за развитието на държавата

Нинова разкритикува протестиращите, че не признават усилията на социалистите и игнорират червените. В доклада си пред делегатите на 50-я конгрес на столетницата соцлидерката уличи „Да, България“, „Отровното трио“ и другите отломки от десницата, че не предлагат нищо като план за развитието на държавата, отвъд оставките, които искат, съобщи DarikNews.

„Какъв изход от кризата и промени предлагат десните? Оставка на Борисов и Гешев и промяна в съдебната система. Прекрасно – и ние искаме това и го искаме отдавна. Къде бяха те, когато предлагахме изцяло друга философия на антикорупционно законодателство и съдебен контрол върху актовете на главния прокурор?“, попита Нинова. „В Народното събрание часове наред бранехме от трибуната върховенството на закона, разделението на властите и взаимния контрол, както и налагане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор. Никой няма право да отрича тези усилия на БСП и ПГ на „БСП за България“.

Десните го правят – отричат тези наши усилия, фиксирани в остаряла антикомунистическа риторика, която младите по площадите изобщо не разбират. Промяна в съдебната система – да, но и ние искаме. Достатъчно ли е? Къде им е планът за икономиката, за образованието, за здравеопазване и за демография?“, запита тя.

Обидата на социалистите, които протестират, нарасна особено през последните седмици заради речите на неформалните водачи срещу комунизма, и парцелирането на протеста.

Нинова добави, че червените не искат да яхват протеста, но трябва да има обективна оценка за партията.