Новият началник на НСО встъпи в длъжност

0
37
Красимир Станчов, Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова

Очаквам от служителите лоялност, подкрепа и мотивация, каза президентът Радев на церемонията

Новоназначеният началник на Националната служба за охрана/НСО/ бригаден генерал Красимир Станчев встъпи в длъжност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Наред с отговорната и много важна за страната дейност на НСО, трябва да помним, че най-важни са хората – с тяхната подготовка, мотивация, отговорности и нужди, с тяхната лоялност и взаимна подкрепа. Това са нещата, които очаквам да продължите да надграждате“. С тези думи се обърна държавният глава Румен Радев към Красимир Станчев и екипа на НСО на церемония в централата на службата.

Със свой указ президентът назначи Красимир Станчев за началник на НСО и го удостои с висше офицерско звание бригаден генерал, считано от 30 септември 2019 година.

Държавният глава определи назначението като заслужено признание и оценка за професиналните качества и компетенции на бриг. ген. Красимир Станчев. „Длъжността началник на НСО е заредена с огромни изисквания относно ефективното функциониране на тази важна за националната ни сигурност служба. Тя е заредена и с много високи очаквания за надграждане на постигнатото от вашите предшественици. Знам, че няма да ви е лесно, но съм убеден, че с вашите професионални компетенции, лидерски умения и мотивация и най-вече с подкрепата на целия личен състав на НСО ще можете да отговорите на високите предизвикателства, които произтичат от тази длъжност“, обърна се президентът към началника на НСО.