Обискираха домовете на заподозрени за купуване на гласове в Благоевград

0
26
прокуратурата
Снимка: архив

Иззети са списъци с избиратели. И двамата заподозрени са криминално проявени

Акция на прокуратурата в Благоевград след получени сигнали за купуване на гласове дни преди балотажа в неделя. Проверени са адресите на двама души – Венцислав Сотиров-Мишката и Валентин Шалев, както и автомобилите им, съобщи БНТ.

Претърсвания и изземвания бяха извършени в домовете на двамата, както и на адреси на приближени до тях, през целия ден. Щателно се проверяваха и автомобилите им. Проверките продължиха часове наред. Към момента се прави анализ на иззетите веществени доказателства и официално няма повдигнати обвинения. По неофициална информация сред иззетите материали от прокуратурата има списъци с имена на избиратели.

От прокуратурата в Благоевград отказаха да съобщят подробности от акцията с мотива, че се събират още доказателства . Допълниха още, че на този етап не може да се говори за обвиняеми лица,тъй като предстои да се направи анализ на събраните веществени доказателства. Иначе лицата, които полиция и прокуратура проверява, днес са добре познати на полицията. И двамата са криминално проявени.

Венцислав Сотиров в момента е с наложена мярка – гаранция от 15 000 и има забрана да напуска страната. Процесуално-следствените дейности на прокуратурата продължават.