Обявен за мъртъв „възкръсна“ от ковчега в моргата на сливенската болница

0
28
Болница "Д-р Иван Селимински" в Сливен

72-годишният мъж бил изпаднал в диабетна кома, лекарите успели да го спасят

Изпаднал в диабетна кома самотно живеещ 72–годишен жител на сливенския квартал „Дружба“ е бил откаран погрешка направо в моргата на болница „Д-р Иван Селимински“, където набързо го поставили в ковчег и дори престояло да бъде сложен в хладилна камера, защото близките му били в САЩ, съобщи „Монитор“.

Случаят потвърди заместник-директорът по медицинските дейности на здравното заведение д-р Хрисант Хрисантов. На 13 октомври недаващият признаци на живот възрастен мъж бил докаран около 21,30 часа от екип на пожарната, който след сигнал на съседи за проблем с комшия разбили входната врата на апартамента.

По все още неизвестни причини дежурните възприели „пациента“ за мъртъв и дори успели да му издадат смъртен акт, в който за причина за леталния изход бил вписан инфаркт. Документът е бил анулиран час след като мнимият мъртвец се изправил до кръста в ковчега и едва не предизвикал нервна криза сред санитарките.

Късно следобед в сряда сливналията е бил настанен в отделението по реанимация, предприети са животоспасяващи действия и кризисната ситуация била овладяна.