Откриха завод  за 300 млн. лв.

0
96
Премиерът Борисов разглежда завода в Пешера. Снимка: Правителствена информационна служба

Една трета от инвестицията е по плана  „Юнкер”

„Не очаквах такава огромна мощност да се изгради за толкова кратко време”. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на новия завод на „Биовет Пещера”. Общият размер на инвестицията е 300 млн. лева.  На церемонията присъстваха и министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на околната среда и водите Нено Димов, съобщи правителствената информационна служба.

„Много високотехнологично е вътре, ще останете впечатлени”, заяви премиерът пред журналисти. В завода ще бъдат разкрити над 200 нови работни места за висококвалифициран персонал. Около 1/3 от инвестицията е финансирана със заем по плана „Юнкер” през 2018 г. „За нас е важно, че дава ръст на икономиката. Планът „Юнкер” доказа, че работи и се създават работни места с висока добавена стойност”, коментира премиерът Борисов.

„Да отговоря на президента – почти всеки ден откривам заводи и нови училища. Завод след завод. Докато Европа е в рецесия, ние държим над 3 процента ръст на икономиката”, коментира премиерът.