От плажа в Дубай Божков обяви, че щял да прави партия

0
84
Васил Божков

Търси подкрепа във фейсбук

Укриващият се хазартен бос Васил Божков щял да прави политическа партия. „Ще ме подкрепите ли за нов политически проект“, попита тази сутрин бизнесменът от плажа в Дубай. Фейсбук анкетата му е с два възможни отговора – „да“ и „не“.

Божков се крие от българските власти в ОАЕ. Той е с 18 задочни обвинения, включително поръчителства на убийства.

Бизнесменът излезе преди дни с твърдения под формата на комикси, че е давал милиони подкупи на висши държавни служители у нас. Той обаче не е предоставил фактически доказателства за това с изключение на снимки на банкови разписки за теглене на суми в брой, които не доказват за какво са отивали парите. Премиерът Бойко Борисов нееднократно е заявявал, че от годините си в системата на МВР не коментира обвиняеми. Владислав Горанов призова, ако Божков има доказателства за нередности, да ги покаже.

Днес изпълнителният директор на „New Games и „Националната лотария” „Националната лотария” Димитър Ганев опроверга Божков. „Пари на властимащи не са давани. Не знам за среща между премиера Бойко Борисов и Васил Божков и не мисля, че такава е щяла да бъде полезна за нас”, обяви пред Нова ТВ Ганев.