Борисов: ГЕРБ единствена може да спре похода на изкуствено сглобената ляво-либерална коалиция

0
484
Бойко Борисов

Партията няма да подкрепи правителство, в което е Бойко Рашков, обяви той

Защо през 2009 година избраха дясна партия, с национални ценности, силно вярваща в Бога, с християнската ценности, а тези от други етноси и религии видяха в нас толерантност“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на форума на Младежи – ГЕРБ в Пампорово.

ГЕРБ се доказа като патриотична и консервативна партия, пазейки националната сигурност на България. Това е нашата идеология! ГЕРБ-СДС е единствената дясна и консервативна партия, която може да спре похода на изкуствено сглобената ляво-либерална коалиция!“

Любопитен съм как ще управляват хора, загубили изборите по един брутален начин. Как лидери на партии, сринали се на изборите, ще бъдат вицепремиери и министри – лидери, които техни избиратели поискаха оставките им, понесоха най-ниските резултати в историята си, сега ще управляват; партии, които са рекордьори и за 2 месеца в изборите са се сринали с 15-20%“, попита Бойко Борисов.

Той цитира думи от Библията: „Който вади нож, от нож умира“.

Лидерът на ГЕРБ призова да не се отива в крайност – „Партията на промяната, както я наричат. Те са няколко партии там. Със странна идеология – с леви мерки, десни политики. Навремето Югославия имаше президент, Тито, който казваше – ляв мигач, а завивам надясно, така кара. Да видим – център-дясно в момента, освен ГЕРБ и СДС, други партии няма. Аз мисля, че самите избиратели на ДБ ги наказаха жестоко – имат 6%. Ако това е успех, ако с това и техните министри говорят при над 70% негласували, че хората ги били изпратили да вършат тая работа, пожелавам им успех“.

В ГЕРБ има армия от млади хора, учили в чужбина. Разликата с ПП е, че те не са нарушавали Конституцията на България. Тези хора, които казват, че с леви мерки може да има дясна идеология“, подчерта той.

Според него за 8 месеца не е имало нито една инвестиция. Има спад с 64% на инвестициите.

След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза“, каза лидерът на ГЕРБ. По думите му членовете на партията по никакъв начин не отстъпват на представителите на т. нар. партии на промяната.

По думите му Радев държи цялата репресивна машина –„Това правителство тотално се контролира от Радев. Президентът има 7 министри. Остава им само да изчегъртат ГЕРБ, всичко друго е изцяло узурпирано. Вчера дойде един пощальон – министър, дойде и каза как трябва да се махнем от централата. Също като през 1944 г. Дойдоха да ни тормозят, но се уплашиха. Една политическа партия е истинска партия, която е минала и през управление, и през опозиция. В. „Труд“ са имали жестоки статии срещу управлението ни, но ние не отидохме да ги гоним“.

Той подчерта, че в изказването на Петков го е впечатлило, че ще бъде върнат смисъла на израза „народен представител“ – само за един ден показаха, че са богоизбрани – Навсякъде влизаме със зелен сертификат, само за парламента не въведоха това правило“, каза Борисов.

Целият демократичен свят въведе сертификатите, а ние при 20% ваксинирани – абсурд. Или да приложат зеления сертификат, като в цяла Европа, или да го премахнат изцяло. Защо парламентът да е с привилегия. Против сме и да мъчат децата с тези уж щадящи тестове“.

Заместник-министър каза, че тук става въпрос за комисионните, които взимат“, заяви той.

След „промяната“ ще има катастрофа! Корупцията ги сплотява, а всеки нов договор, благодарение на петорната коалиция, ще е два пъти по-скъп. Ще говорят за магистрали, но няма да ги правят. Ицо Хазарта да им направи нови ленти От ГЕРБ не искаме новото правителство да се провали, защото ще сринат държавата. Но, ако теглят заеми, кой ще ги връща? При лошото правителство на ГЕРБ се плащаше по 70 лв. ток. Газът и нафтата са с рекордни цени. Да върнат цените от управлението на ГЕРБ и ще ги подкрепим!“, заяви бившия премиер.

Диктаторът Радев ще хвърли отговорността към новия кабинет – и по темата за Македония“, категоричен е Борисов.

За седмица приключи данъчната проверка на Рашков – с 19 имота. Сега 5 години не могат да го пипнат. На всички хора от ГЕРБ им удължиха проверките с по 7 месеца“, подчерта Борисов.

Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което е Бойко Рашков, когото определи като „еманацията на комунистическите следствени служби“.

Ако българският народ не беше гласувал за тези хора, щяхме да вървим в правилната посока“, коментира Борисов по темата за влизането на България в еврозоната