Още една жертва на коронавируса у нас, 648 са потвърдените случаи

0
34
Снимка: Pixabay

Ще предложим задължително носене на маски на определени места, заяви на брифинга ген. Венцислав Мутафчийски

648 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. За последното денонощие още 24 души са дали положителна проба за коронавирус, от тях в болница са 12. Това съобщиха от Националния оперативен щаб. Няма нова област, засегната от вируса.

Мъжът, починал преди 2 дни в „Пирогов“, е дал положителна проба за COVID-19. Така жертвите вече са 26. Общо починали са 14 мъже и 12 жени. Средната възраст на загиналите е 64 години.

В болница  са 231 души, като 32 са в интензивно отделение.

36 са случаите на заразени лица медицински персонал. Има три нови случая – един санитар в „Пирогов“, една лаборантка и една санитарка в Кърджали.

„С оправяне на времето се наблюдават множество групи, които обикалят улиците. Това е много обезпокоително. Ще предложим задължително носене на маски на определени места“, заяви по време на брифинга ген. Венцислав Мутафчийски.

Началникът на оперативния щаб разкри как протича заболяването. „От момента на заразяването до проява на симптомите средно минават около 4-5 дни. От проявата на симптомите до тяхното засилване минават още 5 дни. Обикновено пациентите се влошават на 11-ия ден. Тогава се включва и интубацията. Смъртта може да настъпи до 4 дни след това“, поясни Мутафчийски.

Регистрираните случаи за денонощието по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са както следва: София – 15; В Кърждали – 2 ; Пазарджик – 1 ; Велико Търново – 3;