Папата удари по ръката нахална жена

0
224
Папата едва се отскубна от агресивната си почитателка.

Коментарите в Twitter повече подкрепят инстинктивната реакция на Светия отец

Видео с папа Франциск, който се измъква от лапите на почитателка, се превърна в хит в социалните медии с коментари относно бързата реакция на Светия отец, съобщи „Дарик“.

Франциск беше посрещнат на площад Свети Петър и се обръщаше, когато една жена извика нещо, сграбчи го за ръка и почти щеше да го свали на земята. 83-годишният глава на католическата църква направи гримаса, преди да успее да се освободи, като плесна два пъти по ръката жената. След това продължи обиколката си, ходейки с известни затруднения, като поддържаше малко по-голямо разстояние от посетителите, но постепенно отново се отпусна, когато влезе в контакт с други деца.

Коментарите в Twitter най-вече подкрепят инстинктивната реакция на понтифа. „Той е човек. Папа, който не е имунизиран срещу болка или избягване на реакция на болка“, се казва в един от типичните коментари.

В първата си литургия през Нова година, папата заклейми в сряда „цялото насилие над жени“ като „оскверняване на Бог, роден от жена“, позиция, подчертана от няколко ентусиасти в Twitter.