Паргов се разсърди на Нинова: Не ме иска за водач на листа, знак на лошо отношение е

0
155
Калоян Паргов

Тревожно е, че в Пловдив районните ръководители отказват да влязат в листите, каза той

„Решение на г-жа Нинова е да не бъда водач на листа. Готов съм да се включа в предизборната кампания в различни роли. Не бях предпочетен за водач на листа в София, това е знак за отношение.“ Това заяви пред NOVA NEWS Калоян Паргов, лидер на БСП – София, съобщи „Трибюн“.

В предстоящите редовни парламентарни избори ще водя партията като председател на градската организация и на предизборния щаб, написа Паргов в профила си във фейсбук.

„През последните 8 години като градски председател два пъти съм отказвал да бъда номиниран за водач. Този път заявих официално и публично, че съм готов да се включа в кампанията в различни роли“, допълни той.

По думите му е натрупал опит и е преценил, че може да бъде полезен в предстоящата кампания и като водач на листа. „Решение на председателя на партията и на ръководството е дали да използва моите възможности или не. Отговорността – също. Това решение показва единствено и само отношение“, допълва той.

По думите му вътрешнопартийните борби пречат за консолидацията.

„Притеснява ме това, че когато председателят на БСП води пловдивската организация, районните ръководители отказват да влязат в листите въпреки номинациите. Това е тревожно“, сподели лидерът на столичните социалисти.