Пета градска болница в София е под карантина

0
49
Пета градска болница

Пациентка е дала положителна проба за коронавирус

Пета градска болница в София е под карантина, съобщи БНТ. Причината е, че в събота е приета жена с пневмония, която е дала положителна проба за коронавирус. Болницата е поставена под карантина с персонала вътре, като в момента се извършва дезинфекция.

Под карантина е и интензивното отделение на столичната белодробна болница заради случаи на заразени с Covid-19 от персонала. Около 20 души – лекари, медицински сестри и санитари и пациенти са затворени в отделението.

Преди това под 24-часова карантина бе поставена и частната болница „Токуда“ след потвърден случай на коронавирус в белодробното отделение. Лекарите там работиха повече от 30 часа, без право да бъдат сменени.

Днес се възстановява нормалната работа в Блок 1 на столичната болница „Софиямед“. Болницата беше поставена под карантина във вторник заради постъпил пациент с коронавирусна инфекция. Диагностично-консултативният център към болницата също възобновява нормалния си режим на работа. Под карантина остава клиниката по вътрешни болести, както и секторът, в който е настанен за лечение пациентът с положителна проба за наличие на коронавирус.