Пламен Георгиев събаря навесите на терасата си

0
22
корупция
Пламен Георгиев

Началникът на отдел „Строителство“ в район „Средец“ научил от медиите

Бившият шеф на комисията „Антикорупция“ Пламен Георгиев започна сам да събаря навесите на терасата си, съобщи bTV. Това става два месеца след окончателното произнасяне на Община Слатина, че постройките са незаконни.

Михаил Джурджин, началник на отдел „Контрол по строителството“ в район „Средец“, обясни, че са получили информация за събарянето от медиите. Очакваме, когато Пламен Георгиев приключи с премахването на незаконния строеж, да ни информира, за да дойдем да констатираме и да приключим случая, посочи той.

Пламен Георгиев обмисляше да обжалва решението за събарянето на терасата си. Той обаче оттегли жалбата след настояване на премиера Бойко Борисов.

Терасата с барбекю на Георгиев беше епизод от скандала с апартаментите на властта. Оказа се, че апартаментът му има тераса от 186 кв. м, която не е декларирана. Самият Георгиев обясни, че терасата е обща част на блока и отказа да влиза в обяснителен режим. Още при първата си изява пред журналисти той заяви, че атаката срещу него е компроматна и е с източник бизнесмените, които са засегнати от работата на комисията, които имали 198 милиона причини, за да го атакуват.

Последва проверка на имота, чиято цел беше именно да се установи дали постройките на терасата на Георгиев са законни. След това стана ясно, че два навеса трябва да бъдат премахнати, тъй като са над разрешената кота „било“ на сградата.