Подписка за готвача, трошил колата на майката с децата, въпреки че деянието му било „изключително дръзко“

0
91
Снимка: Нова тв

Според съда и жената била в нарушение

Софийският градски съд /СГС/ измени от 500 лв. гаранция в подписка мярката за неотклонение на 25-годишния готвач Георги Георгиев, обвинен в хулиганство и повреждане на колата на майката с децата, която опита да мине през блокадата на бул. „Ситняково“, съобщи NOVA.

На първа инстанция магистратите посочиха, че действията на Георги не са особено дръзки и цинични. Но днес колегите им не споделиха това мнение и определиха, че деянието се отличава с изключителна дързост, тъй като обвиняемият е блъскал автомобила, счупил е предното му стъкло, отправял е и обидни думи към жената.

Има данни д-р Елена Мицева да е извършила транспортно престъпление, а и разследващите трябва да обърнат внимание на това, обявиха съдиите от Софийския градски съд.

На днешното заседание прокуратурата поиска гаранцията на Георги Георгиев да бъде потвърдена, но магистратите обявиха, че той е с ниски доходи и чисто досие, въпреки че е вандалствал, затова го пуснаха срещу „подписка“. Представен бе и трудов договор, както и длъжностната му характеристика.

Според съда шофьорката също било в нарушение.

Решението е окончателно.