Подп. Борис Иванов от НСО е обвиненият като тартор на бандата, убила бизнесдамата Станка Марангозова

0
938
Моторът, който килърът Петър Костов, е изпозвал при убийството на Марангозова. Снимка: ПРБ

Охранявал Ахмед Доган и други политици като служител на службата. Преди това работел в криминалната полиция. Офицерът е масон, имал много високопоставени приятели, наричал ги „Брат“. Физическият убиец на бизнесдамата Петър Костов е подсъдим и за изнасилване и отвличане

Подполковник Борис Иванов е офицерът от НСО, който според прокуратурата е организирал бандата за поръчкови убийства, ликвидирала брокерката Станка Марангозова по поръчение на бизнесмена Иво Масларов, съобщи „24 часа“. Масларов е син на втория съпруг на бившата социална министърка от кабинета „Станишев“ Емилия Масларова. Дал 50 хил. лв. на бандата, за да убие Марангозова, с която имал финансови спорове. Поръчителят контактувал с подп. Иванов, твърди прокуратурата. Масларов бяга от страната през март и е обявен за издирване.

Офицерът Борис Иванов е член на масонска ложа и има връзки с политици, магистрати, адвокати и висши държавни чиновници. В телефона му пред всяко от имената на високопоставените му приятели пишело „Брат“. Подп. Иванов има над 10-годишен стаж в НСО, охранявал е масови мероприятия и много политици, дори за кратко Ахмед Доган, преди това е работил в столичната криминална полиция.

Физическият убиец се казва Петър Костов – съдят го за изнасилване и отвличане, лежал е в затвора, където се запознал с Георги – и двамата са задържани заедно с подп. Иванов за убийството на Марангозова.

Костов изпълнява мократа поръчка с мотор, купен в интернет от офицера от НСО. След убийството на Марангозова го захвърлил до язовира край софийското село Чепинци.

Задържани са убийството на Марангозова са трима – Борис Иванов, Петър Костов и помагачът Георги. Иво Масларов се издирва.