Запалиха вратата на издателя Борис Ангелов, според него – след разкрити схеми в земеделското министерство

0
245
Борис Ангелов Снимка: кадър

Палежът следва заплахи и натиск срещу него през декември и предупреждение от зам.-министър

Основателят на сайтът „19 минути“ Борис Ангелов заяви, че входната му врата е била запалена. Неизвестен е атакувал жилището му, като своевременната помощ на съседите е предотвратила по-голям инцидент. Според Ангелов и изданието му подпалването на вратата съвпада с разкрития, направени от сайта му.

Ето и какво написаха от „19 минути“ по повод атаката:

„Интересните обстоятелства са няколко. На първо място действието се развива в затворен комплекс с охрана. Тоест, наложила се е организация.

Входната врата на Борис Ангелов

На второ място престъплението е извършено с изключителна скорост, защото злосторникът не е видян от никого, докато се е качвал, заливал е вратата и я е палил, а после е слизал, което е отнело време. И е бил достатъчно ловък при това да се покрие от камерите.

На трето място прокуратурата и Главната дирекция Национална полиция би трябвало все още да разследват предишни заплахи и натиск от декември срещу Ангелов, особено докладвания от охраната на комплекса интерес на неизвестно засега лице дали той живее на същия адрес.

Любопитно е, че тогава събитията съвпаднаха с разследване на „19 минути“ за наддаването дали или не Бойко Рашков да остане на поста си като вътрешен министър в редовното правителство.

На четвърто място разследванията на „19 минути“ от последния месец около разкритията за горите, за които получихме предупреждение от името на зам.-министър, цитираните от нас разследвания на други колеги като журналистите от „Биволъ“ за горивата от резерва и поръчката на Държавен фонд „Земеделие“, последните разкрития на Мая Манолова за 1,1 млрд. лв., които ще бъдат разпределени еднолично в земеделието по схемата „Автомагистрали“, които само ние цитирахме, са важна информация за размишление.

Още повече, последното съвпадна по ден на публикуване с нападението срещу Ангелов. Което може да е случайно, може и да не е.

Ангелов се надява правоохранителните органи да намерят не само извършителя, но и поръчителите на престъплението.