Полицията започва сериозни проверки на декларациите на влизащите в столицата

0
78
Снимка: МВР

Може да има и хора, които няма да бъдат допуснати да влязат в София, ще има санкции за неверни декларации

Няма засилено движение по пропускателните пунктове на София днес. В късните часове на деня и утре обаче се очаква трафикът към столицата да се увеличи. Полицията започва сериозни проверки на декларациите на влизащите в столицата. При несъответствие ще бъдат налагани санкции.

Прибирането в столицата ще става през двата прозореца, разрешени за преминаване през КПП-тата около града между 6 и 8 сутринта и между 18 и 20 часа вечерта.

Въпреки това полицията ще проверява декларациите на искащите да влязат в София хора. Ако се установи несъответствие между написаното на излизане и на влизане от града, нарушителите ще бъдат санкционирани. Това обаче ще отнеме време, тъй като събраните декларации по пропускателните пунктове в София са хиляди.

От МВР обясниха още, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно на всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили. Не е изключено да има и хора, които няма да бъдат допуснати да влязат в София.

Най-активно от вътрешното министерство очакват при пропускателните пунктове на АМ „Тракия“, АМ „Хемус“ и в района на Владая.

Спокойна е обстановката към този час в кварталите „Факултета“ и „Филиповци“, няма регистрирани инциденти и през изминалата нощ в двата квартала.