Посланикът ни в Скопие положи венец на гроба на Спаска Митрова

0
27
Снимка: МВнР

Дипломатът предаде на майка й съболезнователен адрес от вицепремиера Екатерина Захариера

Посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов и генералният консул в Битоля Димитър Иванов положиха венец на гроба на българката Спаска Митрова в Гевгелия днес, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Спаска Митрова

По повод трагичната кончина посланик Ангелов предаде на нейната майка, Сузана Митрова, съболезнователен адрес от името на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

„Въпреки невъзможността да се компенсира толкова ранната загуба на човешки живот, България ще продължи отдадено да защитава правата на гражданите с българско самосъзнание в Република Северна Македония“, се посочва в съболезнователния адрес от министър Захариева.

Спаска Митрова, която дълги години се бори за попечителството над дъщеря си, почина преди ден след дълга битка с рака. Нейният случай бе много известен преди години, а с казуса се ангажира и цялата държава. Спаска лежа и в затвора в Северна Македония. След дълга съдебна битка и много несгоди тя все пак успя да вземе дъщеря си при себе си.