Поука за протестърите

0
403
Снимка: фейсбук

Хастарът на днешния т.нар. протест е ленинско-сталински

Александър Йорданов Снимка: фейсбук

Александър Йорданов, фейсбук

Т.нар. протестъри сеят омраза и ненавист. За тях всички, с различно от тяхното мислене, са „врагове“, които трябва да подадат оставка, да бъдат съдени и дори убити. Те така скандират и заплашват по време на своите вечерни разходки в столицата. Използват пълноценно езика и символиката на омразата. Това е типично комунистическо мислене, говорене и поведение, което най-точно е описал големият наш писател Георги Марков. И макар да съм убеден, че поне някои от т.нар. протестиращи са го чели, ще си позволя да го цитирам заради нечелите нискочели:

„Най-голямото нещастие на комунистическата партия в нейния ленинско-сталински тип е, че тя се отнася към обикновеното, нормалното, богатото, природно красивото или грозното същество, наречено човек, като към враг.“

Хастарът на днешния т.нар. протест е ленинско-сталински. Но точно затова той не успява да постигне целите си. Задушава го омразата, която сам излъчва. Тя го трови и той се спихва. Затова и не успява да постигне целите си вече 100 дни. Няма да ги постигне и през следващите 100. Защото сме чели Георги Марков.