Предаден. Най-вероятно така се е почувствал Георги Радев

0
590
“Посещение в Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в село Свирачи.” Снимка: Президентство

Ако не си честен и справедлив със сина си, как ще си честен и справедлив с цял един народ, че и да искаш да го управляваш

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Едно момче на 15 години, на име Георги, е било задържано след непозволен купон в двора на столичен хостел, защото гражданин се оплакал, че младежи замерят преминаващи по улицата хора с пици.

Случката е станала към 23:00 ч в неделя. Коя майка не знае къде е синът й в този късен час и не се притеснява?! А пък, ако знае, че синът й е на купон по време на карантина и вече е почти полунощ, може ли да си седи спокойно в къщи?!

Едно момче на 15 години, на име Георги, има очевидни проблеми с гнева. Било е на 12 години, когато е участвало в побой на по-малък съученик, има и друго хулиганско изпълнение.

Било е на 10 години, когато баща му напуска дома и заживява с любовницата си в жк “Дружба”, което става известно на всички, когато баща му се кандидатира за президент. Навярно още преди това е имало разправии и скандали, защото татко му е бил началник на любовницата си и даже й е давал по 2 заплати… На 10 години едно дете не е прекалено малко, за да не разбере какво се случва и не е достатъчно голямо, за да приеме, че такива неща се случват в живота.

Най-често децата на разведените родители преживяват тежки травми, озлобяват се и се чувстват предадени.

Предаден. Най-вероятно така се е почувствал Георги, когато родителите на останалите непълнолетни са дошли в полицията да приберат децата си, а за него не е дошъл никой.

Никакви съображения или пиар страхове от разрастване на скандала не могат да оправдаят изоставянето на едно дете само в ареста посреднощ. Това дете си има баща, а бащите са, за да простят и да помогнат, да покажат, че синът е по-важен от всякакви кариерни амбиции.

Един баща, който намери смелостта с вдигнат юмрук да излезе и да призове на бунт един народ, няма куража да се изправи пред едно дете, собственото си дете, което е направило грешка и навярно е било уплашено и объркано от сблъсъка с последствията.

Лесно е да бъдеш безстрашен, когато си заобиколен от бодигардове, служители, политически поддръжници и почитатели. Трудно е да се изправиш сам пред непълнолетния си син в кризисен момент. Страшно е, ако не осъзнаваш колко травми си причинил и колко трудности си създал в живота на едно малко момче.

Ако не си честен и справедлив със сина си, как ще си честен и справедлив с цял един народ, че и да искаш да го управляваш?!

Отличният пилот, който успява да използва за ракета-носители партийни лидери, партии, протестиращи, се изправи пред горчивата истина, че не може да използва ракета-носител за собствената си “плът и кръв”. Просто трябва да се справи сам!
Дори гафът със задържането на Георги Радев да бъде замазан от симпатизиращите му медии, Румен Радев има сериозен проблем, а синът му – лична драма. И това е много по-важно от втори президентски мандат. Аз мисля така.