Премиерът инспектира „Хемус“ с хеликоптер: Строим огромни инфраструктурни обекти за десетилетия напред /видео/

0
41
Снимки и видео: фейсбук

2,2 млрд. лева е отпуснало правителството през мандата си за строителството на магистралата, каза Борисов

2.2 милиарда лева сме дали за „Хемус“ през четирите години на мандата на правителството, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира днес от хеликоптер инспектира строителството на магистралата между Боаза и Велико Търново. „Нашите строители в момента работят на световна класа и то във времето на пандемията, докато много държави са в локдаун“, отбеляза министър-председателят.

Активно се извършва изграждането на многото съоръжения по магистралата, работи се на максимални обороти в участъците като този от пътен възел “Боаза” до пътен възел “Буховци”. Интензивно се строят първите 50 километра до Плевен. Около Велико Търново се извършват подготвителни дейности, а останалата част на „Хемус“ е на етап проектиране. Не спира работата и по останалите важни инфраструктурни проекти като пътя Видин-Ботевград, подчерта премиерът Борисов.

Заедно с него бе министърът на финансите Кирил Ананиев и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. „По автомагистрала „Хемус“ се работи ускорено, а това означава, че българите ще пътуват много по-бързо, по–комфортно и по-безопасно. Бизнесът също ще бъде много доволен“, посочи финансовият министър Ананиев.

„За хората от Плевен, Ловеч и Търговище автомагистралата ще е богатство“, каза още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът изказа специални благодарности към археолозите, които изключително професионално са се справили със съхранението на откритите археологически находки в рамките на строителните дейности на „Хемус“. „След три-четири месеца ще видите каква ще бъде разликата, оставяме огромни обеми свършена работа, което ще доведе до развитието на туризма и бизнеса в региона“, категоричен бе премиерът Борисов.

„Управляваме държавата така, че имаме най-ниския дефицит в ЕС и заедно с Естония имаме най-малък външен дълг. Успяваме да помагаме на хората и на бизнеса. Строим огромни инфраструктурни обекти, които ще се използват за десетилетия напред“, подчерта премиерът.