„Далаверата“ от магистрала „Хемус“ все повече прилича на епизод от Пинко, розовата пантера

0
750
Розовата пантера Пинко

Ако вярвате на Бойко Рашков за тоя сладникав сюжет, или просто ви е толкова акълът, или твърдо вярвате, че слоновете летят, но само ако го пише в Дума или Капитал

Виктор Димчев Снимка: фейсбук

Виктор Димчев, фейсбук

Работата с „далаверата“ на магистрала Хемус все повече прилича на епизод от Пинко, розовата пантера.

След като основният свидетел уж щеше да говори, ала се отказа, защото уж Прокуратурата не искала да го разпита, основният свидетел припадна в залата, преди да даде показания.

От днес /вчера – бел. ред./ и брат му вече е в играта – разказва повече подробности как брат му участвал в далаверата. Сюжетът включва извършителите на измамата, които старателно теглели и подготвяли сумите от десетки милиони, които братът основен свидетел… пренасял.

Сега. Дотук мислех, че ни правят на балъци, само че вече почвам да ставам убеден по темата.

Един милион лева тежат 20-ина килограма в банкноти от по 100 лева.

50 милиона лева грубо тежат около един тон.

Нека пак погледнем ситуацията. Някаква фирма се е договорила с Борисов, за да направи далавера. Тегли някак от някаква банка един тон в купюри и… намира отнякъде един нещастник, който, след като парите са изтеглени, да ги… прави нещо си. Да ги носи насам-натам. Да ги дава на тоя-оня, да ги харчи за това-онова.

Реално не виждам друга причина основният свидетел да участва в тази „далавера“ освен като магаре.

Отделно остава въпросът как се теглят пари от банка в брой, особено в такъв обем, без нужните документи, записи на контролни камери, потърсено инкасо от съответния клон, контрол на БНБ върху сумата.

Та, ако вярвате на Бойко Рашков за тоя сладникав сюжет, сигурно ви харесва, че Тома Белев ще е зам.-министър на своя патрон, който не пуши тютюн. Или просто ви е толкова акъла, или сте от някой малък градец край София със социален живот в местния пенсионерски клуб и твърдо вярвате, че слоновете летят, но само ако го пише в Дума или Капитал.