Аврамова и Нанков след разпита за „Хемус“: Какво наложи това 4 дни преди изборите (ВИДЕО)

0
778
Аврамова коментира след разпита в полицията.

По този случай дори нямало досъдебно производство

Бившите регионални министри Николай Нанков и Петя Аврамова отидоха на разпит в Главна дирекция „Национална полиция”. Те бяха придружени от адвокат Менко Менков, съобщава Трибюн.

Нанков и Аврамова се изумиха защо това се прави 4 дни преди изборите за сигнал от преди 2 месеца.

Странното е, че две държавни структури питат за едно и също нещо – строежа на магистрала „Хемус“. Ние сме давали сведения в Националната следствена служба. Въпросите бяха същите. Странното е, че става на края на кампанията, а ние с Нанков сме кандидати за депутати. Вместо да си свършим работата, ние даваме обяснения 2 пъти за едно и също нещо“, подчерта Аврамова.

Тя заяви, че става въпрос за стари питания и отрече да е имало нередности по време на нейното управление на МРРБ.

До 12 май не съм получавала сигнали за нередности, а сега няма как да искам информация, тъй като тя е в служебния министър“, обясни Аврамова.

Какво наложи това идване в ГДНП, това не е досъдебно производство. Няма нищо ново и да ви помоля без спекулации, да не влизаме в тона на Рашков и Комитова, че се строи без никакви строителни книжа. Ама как така“, възмути се Нанков. „ Има книжа за 1, 2 и 3 участък на магистралата и съответни разрешения“, каза Нанков и допълни „Знам какво усещане създадоха тези хора в обществото и какво целят – да свалят гласове от ГЕРБ. Само внушения, без факти, 7 месеца нищо не намериха“, подчерта той.

Нанков обясни, че няма логика Комитова да плаща по незаконни договори „ Аз не говоря празни приказки. Питайте „добрите фирми“, както ги нарича Комитова“.