Премиерът: Който спинка сладко, има чиста съвест

0
63
Снимка: фейсбук

Не обръщайте внимание на Цветанов, залата е пълна и без него, каза премиерът пред актива на ГЕРБ в Стара Загора

Премиерът Бойко Борисов събра актива на ГЕРБ на среща в Стара Загора, на която отиде заедно с министри, депутати и членове на ръководството на партията. Преди това той инспектира ремонтните дейности по АМ „Тракия“. На мероприятието кметът на Стара Загора и кметове от областта декларираха подкрепата си към премиера след скандалите от последните дни, съобщи DarikNews.

„Много желаещи имаше да са в залата, но ако ги сложим през стол, медиите ще напишат, че е много рехаво. Затова решихме, че е по-добре да ги глобим“, обясни Борисов, след като Тодоров съобщи, че областният управител ще бъде глобен за препълнената зала.

Кметът Живко Тодоров призова премиера да не се поддава на манипулациите на хора, които искат да го саботират.

От своя страна Борисов се пошегува, че има приказка, че „който спинка сладко, има чиста съвест“, визирайки появилите се снимки с него.

Вицепремиерът Томислав Дончев пък се отбеляза, че е учил 20 години, а в последните дни се оказало, че трябва да учи само фотография и фотошоп.

„В отлична форма съм, за да ми е нужна подкрепа. Ние и хубаво, и лошо си го понасяме, ремонтираме, продължаваме напред. Като сме лоши, ни се уронва авторитетът, като сме добри, се вдига. Нито ми е за първи, нито за втори, нито ще спре. И е много ясно защо го правят“, коментира премиерът.

В тази връзка той цитира и български поговорки. „Народът е казал: Волът рие, а по гърба му пада, кой нож вади, от нож умира“. „Който копае гроб, сам пада в него“.

Той коментира пред партийния актив и заявката за нов проект на доскорошния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

„И без Цветанов може да се напълни залата, това беше неговата роля. Сега си я вършат Изпълнителната комисия и местните организации. Той се срамувал от нас! От кого се срамува? Довчера заедно викахме „Победа“, „Напред“… Пожелавам му успех. Както казват тези, които могат да играят карти – приятна игра“, пожела премиерът.

„Както е в Библията: Обичай врага си, не го мрази, той сам ще се изяде в злобата си. Ние сме градивна партия. Ако седнем да пишем на един лист какво е построено, ще излязат много томчета“, допълни Борисов.

„Нито обръщайте внимание на Цветанов, нито на някой, който ви хули. Злобата убива“, обърна се към съпартийците си премиерът.

Той коментира и червените си опоненти и посочи, че са се съсредоточили само в него. „Една стогодишна партия знае само едно име – лягат и стават с мене“, каза Борисов.

Борисов направи обзор и на кризата с коронавируса у нас и по света. Премиерът предупреди, че „нищо не е свършило“, но отново повтори, че няма да затваря нищо повече. По думите му, засега има пари, но тежката година на криза ще бъде следващата.

„Нямам увереността, че е правилно отново да привеждаме старите мерки. Истински разчитаме на хората да се пазят. Вътрешно всички ни е страх, надяваме се, че го няма, а той съществува“, призна Борисов  и напомни, че вчера СЗО предупредила, че вирусът сега започвал втора вълна и бил по-смъртоносен.

В момента пари имаме, „харчим мазнинката, но изтъняваме безвъзвратно“, обобщи икономическата ситуация заради пандемията премиерът.

„Всеки, който си мисли, че ГЕРБ може да има друг лидер или някой може да открадне от нея и да гради политически проект на тази основа, проявява голяма доза наивитет. За последните 11-12 години хората, които се обединиха около лидера Борисов, са хора с ценностна система и идеология. И ако на някой не му харесва тази ценностна система и идеология и всичко това, което се прави, има възможност да направи алтернативен политически проект, но в никакъв случай няма да може да напълни такава зала“, коментира и финансовият министър Владислав Горанов.